از حفظ رابطه خویشاوندی تا رسیدن به آرامش، با یک دیدار ساده
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، مسئلهی خویشاوندان و روابط خویشاوندی با هم، از مسائلی است که امروزه در حال کم رنگ شدن است و تا جایی پیش رفته است که می بینیم خانواده ها هیچ گونه رفت و آمدی با هم ندارند. زمانی که سبک زندگی فردگرایانه در جامعهی ما رواج پیدا کند و یک دسته از هنجارها و ایدههای کلی تغییر کند، در خانواده هم تأثیرش را میگذارد؛. خانوادهی ایرانی ویژگیهای خاصی دارد که این ویژگی ها امروزه رنگ باخته است.
در فرهنگ ما از احترام و رسیدگی به والدین گرفته تا اقوام دورتر وجود داردو اینکه پدربزرگ و مادر بزرگی چشم شان به در خشک شود تا از آنها یادی شود اصلا پسندیده نیست.
اما در سبک زندگی غربی که در حال تحمیل به دیگر جامعه ها نیز از طریق ابزارهای رسانه ای است، رابطه با خویشان جایگاهی ندارد و تنها خود فرد است که اهمیت دارد و اینچنین است که بسیاری از بیماریهای روحی گریبانگیر این جوامع شده است و در این جوامع هر روز با تعداد زیادی از بیمارن افسرده مواجهیم که یکی از نتایج بریدن رابطه های خویشاوندی است.
شاید به دلیل کم شدن دید و بازدید های خانوادگی باشد که این روزها اینقدر بحث شکاف نسل ها و دور شدن فرزندان از ارزشهای خانواده مطرح می شود.
روحیه ی صفا و صمیمیت و احساس و عواطف، حتی در میان افراد خانواده و فرزند و پدر و مادر – روز به روز در آن کم رنگ تر و بلکه بی رنگ می شود. در رابطه با این اخلاق پسندیده سری به میان مردم زدیم و نظرات آن ها را در این رابطه جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
یکی از شهروندان سنندجی در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: صلهی رحم در جامعهی ما تبدیل به مانور تجمل شده است یعنی اگر بخواهیم مهمانی را دعوت کنم، چند هفته ماه باید برنامهریزی کنیم در حالی که در گذشته مردم بدون هماهنگی و با خوشی در کنار هم شب را با خوشی می گذراندند .
مریم احمدی گفت: قدیم خانه ها را هجره ای می ساختن وسطش حوض بود، خانه ها به سمت همدیگر بود بخاطر همین صفا و صمیمیت ها در خانواده ها بیشتر بود در حال حاضر خانه ها را پشت به هم می سازند و هم اینکه متأسفانه در خود خانه می نشینند چیدمان به سمت گوشی های در دست است، امروزه افراد خانه چندیدن ساعت می نشینند بدون اینکه کلامی با هم حرف بزنند و فقط به آن پیامی که از گوشی زنگ می شود توجه می کنند.
یکی از جوانان می گوید : تورم و گرانی یکی از عوامل کمرنگ شدن صله ی رحم در بین اعضای خانواده ها است که باعث دور شدن فامیل وآشنایان نزدیک ودور نسبت به همدیگر می باشد.
فاطمه زند سلیمی ادامه می دهد: زمانی که پای صحبت پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها یمان می نشینیم و از رفت و آمدهای زمان قدیم می شنویم شاید نتوانیم به درستی منظور آنها را درک کنیم چون که در حال حاضر از چنین رفت و آمدهایی در میان خانواده ها خبری نیست .
وی افزود: متاسفانه شرایط جامعه امروز طوری رقم خورده که گاه چندین ماه از حال یگدیگر خبر نداریم و مشغله زیاد را دلیل بر این کم توجهی می دانیم در حالی که هیچ مشغله ای آنقدر بزرگ نیست که بخواهد ماهها اقوام و آشنایان را از خود دور کند و شاید دلیل این مشغله ها همین دوری جستن ها باشد لذا که هرچه زمان می گذرد فاصله ها بیشتر،علایق کمتر و ارتباطات خانوادگی سردتر می شود.
یکی از سالخوردگان سنندجی گفت: از گذشته های دور به یاد دارم که دور هم جمع شدن فامیل و خویشاوندان در مرحله ی اول با هدف دید و بازدید و بعد آگاهی از مسائل و مشکلات فامیل و تلاش برای رفع این مشکلات بود و هیچ کس از مشکل دیگری بی تفاوت نمی گذشت و تا آن جا که می توانست سعی بر آن داشت تا به هر طریق ممکن کمک حال دیگر اعضای خانواده و فامیل باشد اما امروزه اغلب خانواده ها هفته ها و گاه ماه ها از یکدیگر بی خبرند و شاید اگر خیلی مقید به حفظ این سنت حسنه باشند در حد یک تلفن از حال یکدیگر باخبر می شوند.
فاطمه میرکی می گوید: متاسفانه هرچه پیش می رویم فاصله ها بیشتر و روابط خانوادگی سردتر و کم رنگ تر می شود در حالی که سنت حسنه صله رحم در دین اسلام نیز بسیار مورد تاکید است.
وی ادامه می دهد: در 20 یا 30 سال گذشته همه برای رفت و آمد های خانوادگی شور و شوق بسیاری داشتند و پذیرای مهمان و به امید دیدار یکدیگر بودند، اما امروز مردم از با هم بودن هراس دارند، در واقع تفکرات تجمل گرایی به نوعی بر آنها غالب شده و همین مادیگری سبب فاصلهگیری مردم از یکدیگر شده است .
انتهای پیام/